Flygresor från Stockholm

Sveriges största stad, Stockholm, är ett ekonomisk och politiskt centrum. Dessutom är Stockholm en plats med ett enormt restaurang-, kultur- och nöjesutbud. Här spelas de bästa teater- och operaföreställningarna och här finns mängder av fascinerande museer.

Stockholms placering på Mälarens och Östersjöns vatten gör att staden ofta omnämns som en av de vackraste huvudstäderna i Europa. Skärgården ligger nästgårds och rika kulturmiljöer finns det gott om. Oavsett vilka intressen man har är Stockholm en stad som är väl värd ett besök, antingen för en dag eller över en helg.

Hur gör man då för att ta sig till Stockholm så snabbt och smidigt som möjligt? Ett givet val är flyget. Som Sveriges största stad har Stockholm givetvis mycket goda förbindelser med alla Sveriges landsändar.

I dag finns ett tiotal flygbolag som flyger till och från Stockholm. De flygplatser som används i Stockholm är Stockholm-Arlanda samt Bromma flygplats. Utbudet är givetvis störst till Arlanda, som ju är Sveriges största flygplats, men vill man landa så nära centrala Stockholm som möjligt bör man leta efter flyg som går till Bromma strax väster om Stockholm.

Varje större och medelstor stad i Sverige har en flyglinje till Stockholm. Man kan alltså ta sig till Stockholm med flyg oavsett var man bor i landet. Även glesbygdslän som Västerbotten, Norrbotten och Jämtland har bra förbindelser med huvudstaden.

Priserna för en flygbiljett till Stockholm beror på vilket flygbolag man flyger med, avståndet till Stockholm samt hur lätt det är för flygbolagen att fylla sina plan. Med dessa faktorer i åtanke är det lätt att förstå att flyg från Malmö Sturup och Göteborg Landvetter tillhör de billigaste. Vill man resa från lite mer avlägsna orter där efterfrågan inte är så stor får man räkna med att betala lite mer för sin biljett. En flygresa från Malmö och Göteborg kostar normalt mellan 500–700 kronor medan en resa från Norrlands inland normalt kostar mellan 1000–2000 kronor.