Bonuspoäng

Skulle det inte vara härligt att då och då kunna få flygbiljetter helt gratis eller åtminstone till kraftigt rabatterade priser? Flygbiljetter, särskilt de till avlägsna destinationer, är ju inte direkt billiga. Det finns faktiskt en möjlighet att flyga gratis eller få rabatter på flygresor. Det handlar om att samla poäng som du sedan kan lösa in mot flygresor. Läs vidare så får du all information om hur det fungerar.

FLYGBOLAGENS BONUSPROGRAM

De allra flesta flygbolag samt sammanslutningar av flygbolag erbjuder bonusprogram. Normalt krävs ingen särskild prestation från din sida, förutom att du först måste göra en flygning med det specifika flygbolaget eller något av de flygbolag som ingår i sammanslutningen. Ju mer du flyger, desto fler poäng samlar du ihop. Poängen använder du för att få rabatt på eller uppgradera dina flygresor.

KREDITKORT MED FLYGBONUSAR

Alla kreditkortsutgivare har bonusprogram genom vilka du får erbjudanden om resor, upplevelser, varupriser och mycket mer med jämna mellanrum. Då och då kan du få rabatter på flygresor med vissa flygbolag.

KOMBINERA FLYGBONUS MED KREDITKORT

Det smartaste och enklaste sättet att samla poäng till flygresor är att kombinera ett flygbonusprogram med ett kreditkort. Ett bra exempel är American Express och SAS Eurobonus. Varje inköp du gör med ditt AMEX-kort ger bonuspoäng som du sedan kan lösa in mot särskilda Eurobonus-biljetter eller använda som delbetalning för en ordinarie biljett. Ett annat exempel är Visa och British Airways. Genom att betala med ditt Visa kreditkort tjänar du poäng i form av Avios.

För dessa kombinerade program gäller ofta olika nivåer. Du börjar på den lägsta nivån, med ett kort som benämns ”standard” eller liknande. Ju mer du flyger och ju mer du handlar, desto högre upp i nivåerna kommer du. Normalt gäller att ju högre nivå, desto fler poäng kan du tjäna. På de högsta nivåerna är det inte ovanligt att poängen är dubbelt så mycket värda i jämförelse med standardkorten för motsvarande inköp.