Arlanda parkering

Om du tar dig till Stockholm-Arlanda flygplats med bil har du flera alternativ. Du kan parkera i varmgarage, i parkeringshus, på utomhusparkeringar i anslutning till terminalerna samt på lågprisparkeringar. Grundregeln är att ju närmare terminalerna du parkerar och ju mer service du väljer till, desto dyrare blir parkeringen.

TERMINALNÄRA PARKERING

Om du vill ha bekvämt gångavstånd till terminalen ska du definitivt välja alternativet terminalnära parkering. Det finns parkeringshus och utomhusparkeringar vid alla de fyra terminalerna samt vid Sky City. Det är alltid ganska korta gångavstånd från parkeringarna till terminalbyggnaderna och parkeringsplatserna är bevakade på alla sätt. Du kan boka plats i förväg på flygplatsens webbplats och då bli garanterad plats. Inte sällan kan du också få rabatter om du bokar i förväg. Sky City-garaget är det bästa alternativet om du ska resa från terminalerna 4 och 5. Du får dessutom fördelen av att garaget är uppvärmt.

LÅGPRISPARKERING

Söder om flygplatsen ligger två lågprisparkeringar. De går under namnen Alfa och Beta. Båda är bokningsbara och du checkar in själv i vänthallen. Bokar du i förväg får du ganska trevliga rabatter på det ordinarie priset. För transporten till terminalerna finns bussar som går mellan 4-8 gånger per timme nästan dygnet runt. Värt att notera är att Lågprisparkering Alfa ligger lite närmare terminalerna än vad Beta gör. I gengäld finns laddstolpar för motorvärmare på Lågprisparkering Beta. På parkeringarna finns möjlighet att ta del av assistans till reducerad kostnad om det skulle uppstå något problem, till exempel om bilen inte startar.

HÄMTA OCH LÄMNA

Om du inte ska resa själv utan bara hämta eller lämna någon kan du med fördel använda dig av de speciellt utpekade Hämta och lämna-parkeringarna. Här står du parkerad i minst 30 minuter och som mest en timme. Det finns Hämta och lämna-parkeringar i anslutning till alla terminaler samt vid SkyCity.